VA INTE SÅ JÄVLA LÄTTKRÄNKT

lattkrankt1

FÖRELÄSNING

 

60 MIN

 

PRIS: 5000:-

 

RASISM, IDENTITET

 

Vad är det egentligen som gör oss till den vi är? Alla säger till oss att vi ska ”vara oss själva”, men om vi inte vet det så är det rätt svårt. Om vi inte ens vet om vi får tillhöra det samhälle vi känner som vårt eget så föds många frågor. Frågor om vem som gör reglerna. Regler som säger att vi tydligen ”inte ens får säga negerboll i det här landet längre”…

 

I Andreas föreläsning om rasism får vi ta del av hans möte med sig själv, genom andra. Hur förväntningarna på honom och hans identitet format – och fortfarande formar honom. Med utgångspunkt från sina egna upplevelser håller Andreas en föreläsning om hur förväntningar och fördomar formar de som blir utsatta för dem och vidare till de personer som inte ser längre än till fördomarna. Publiken får testa sina fördomar i några frågor, för att sedan få reda på var fördomarna kommer ifrån – och om de stämmer eller inte.

 

Genom exempel från internet och berättelser från livet reder vi ut begrepp kring rasism, kränkningar och yttrandefrihet, virtuella och IRL.Vem bestämmer vad som är rasistiskt att säga eller göra? Får vi säga och skriva vad som helst? Genom en blandning av raljerande och seriositet granskas rasistiska skämt, uttryck och artiklar så att får vi se bakomliggande strukturer och en chans att diskutera vår egen del i samhällsdebatten.

 

Tillbaks till föreläsningar